Oreokake smaker himmelsk!Du trenger:
450 g Oreo(3pk)
100g smeltet smør
2 pk tine naturell ost eller 1 pk philadelphia
2,5 dl melis
ca 3,5 pisket kremfløte(dvs 1 pk)
2,5 ss sukker
1pk toro sjokolademousse
3 dl melk til mousse
Slik gjør du:
- 1/4 av oreoene brekkes og legges til side. Ta resten av kjeksene i en pose og knus dem. Hell dem i bunnen av formen og hell 100g smeltet smør over. Trykk dette litt ned i formen for at bunnen skal bli fast og fin.
- Mix kremost og melis slik at det blir en luftig blanding.
- Så mixer du fløte og sukker til krem. Bruk halvparten av fløtekremen og bland med ostekremen
- Smør ostemassen på oreokakebunnen og dryss knuste biter av den 1/4delen av oreoene du la til sides i begynnelsen. Sett dette 30 min i kjøleskapet.
- Mix så sjokolademousseen(følg pakningen) og smør den oppå osteblandingen igjen(bilde).
- Sett den så inn i kjøleskapet igjen i 1 time. Til slutt smører du resten av kremen som du la til side oppå kaken og pynter den slik du selv vil.
Denne kaken smaker faktisk bedre (synes jeg) når den har stått ca. et døgn i kjøleskapet. Men den er meeeget god etter èn time også ;)
Kos deg med kaloribomben! :)
7 kommentarer:
E d dette som e "husmorsysler"..?
Uansett, meg og Mona Elin e snart klar for ein skikkelig husmordag! Eg stemme for heimalaga kjøttkake!
Å, det såg meget himmelsk ut må eg sei! Vil ha!
Mmm:)) eg e beinklar for kjøttkaker!!
kor og kati????:))
Marianne: kanskje me sko lagt d eingong?? då må du komma på besøk? ;))
Eg e klar omtrent når som helst, Therese! Sånn omtrent.. :-) Eg ska hvertfall snakka m mor og få oppskrift!
Eg e meget klar for det ja!! :)
Eg e meget klar for det ja!! :)
Legg inn en kommentar